Либийското правителство обяви награда от 400 000 долара за главата на лидера на опозицията - бившия министър на правосъдието Мустафа Абдел Джалил. Сраженията в страната продължават да се водят с променлив успех. В днешните боеве правителствената армия и въстаниците успяха да си върнат по един град.

Верните на Кадафи части успяха да отвоюват град Зауия, като държавната телевизия показа ликуващи либийци, верни на полковника. През деня пък въстаниците си върнаха Бен Джауад.

Либийският лидер предупреди, че налагането на забрана за полети над страната ще бъде от негова полза.

„Това само ще ни помогне, защото нашият народ ще разбере за какво става дума и като един ще се изправи срещу новата колонизация и срещу империализма. Картината е ясна - това е атака срещу Либия от нейните неприятели, които искат да установят контрол над нейния петрол”, заяви той.

Самолети с пратеници на Муамар Кадафи отпътуваха днес за Кайро, Лисабон и Брюксел. Италианският външен министър потвърди, че емисари на режима са предприели дипломатически мисии. Пратеникът за Брюксел най-вероятно е отпътувал заради планираната за утре там среща на върха на 27-те за обстановката в Либия.