КТ "Подкрепа" и Синдикатът на локомотивните машинисти към КНСБ подписаха споразумение с фирма “БДЖ". То предвижда да бъдат изплатени дължимите суми за заплати, авансът за месец декември, а също и средствата за безплатна храна до двадесет и първи декември.

Синдикатът на железничарите към КНСБ заяви, че подписаното споразумение не гарантирало изплащането на месечните възнаграждения и средствата за поевтиняване на храната до края на годината.


Дали ще има стачка ще стане ясно едва когато приключат преговорите с БДЖ, каза  председателят на Синдиката на железничарите Владимир Богданов по Би Ти Ви, тази сутрин.

Той добави че вероятността днес да се постигне договореност не е голяма след подписаното вчера “сепаративно” споразумение между КТ "Подкрепа" и Синдиката на локомотивните машинисти с  фирма “БДЖ". "Процедурата на стачка продължава ",  заключи г-н Богданов.

 

Основният  въпрос, по който страните трябва да постигнат съгласие е своевременното изплащане на заплатите в БДЖ от тук нататък, според Владимир Богданов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!