Петнайсет души пострадаха при катастрофи през последното денонощие в страната, съобщават от пресцентъра на МВР. Регистрираните тежки пътнотранспортни произшествия са 12, при тях няма загинали. В София са станали 72 леки и една тежка катастрофа, един човек е пострадал.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, като по високите и усойни места има заснежени и заледени участъци. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На АМ "Тракия" пътната настилка е предимно суха, а на АМ "Хемус" и АМ "Марица" на места е мокра, почистена и обработена. Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски манастир, Белица-Загражден и в района на Мечи дол.

Въведени са следните ограничения: до края на март е в сила забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Сливен-Стара река.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Бургас-Малко Търново поради свлачище и по пътя Арковна-Партизани поради ремонт на водосток.
Движението през всички ГКПП-та е нормално.