Състоянието на всички пострадали при вчерашния инцидент на магистрала "Черно море" е стабилно. В момента в болницата са настанени само четири момичета на 4, 9, 11 и 12 години.  

Най-тежко е състоянието на 11-годишното дете, дъщеря на загиналата при катастрофата украинка, на което утре предстои да бъде направена операция. Останалите момичета имат разкъсни рани.

Двамата шофьори са задържани за 24 часа и през цялата нощ и днес продължават разпитите на очевидците. Има доказателство, че автобусът се е движел с 98 километра в час при разрешени 100 километра за тази част на магистралата, но настилката на места е била влажна и в участъка имало завой надясно.

От Окръжна прокуратура казаха за bTV, че инцидентът вероятно е причинен заради техническа неизправност на автобуса.

"Очевидец, който е подал сигнал на 112, е видял как десните колела на автобуса изведнъж спрели да се въртят, в резултат на което той е започнал да се занася вдясно. На два пъти е излизал и влизал в пътното платно и в крайна сметка е паднал на дясната си страна. Днес след оценка на събраните доказателства ще преценим на кого ще повдигаме обвинения", уточни председателят на Варненската окръжна прокуратура Владимир Чавдаров.