Британският парламент ще се събере на извънредно заседание, за да обсъди развитието на скандала с подслушването на телефони, в центъра на който са изданията на Рупърт Мърдок. Премиерът Дейвид Камерън също ще бъде изслушан по случая.

Снощи пред медийната комисия, която разследва скандала, се яви и Ребека Брукс. Тя призна за нередности в британския клон на Нюз корпорейшън но отрече да е плащала подкупи на полицаи или да е разпореждала подобни действия. Тя също се извини за скандала, който й коства поста.

Хората в Ню Йорк спираха по улиците на града, за да четат новините около скандала "Мърдок". Реакциите бяха нееднозначни.

Междувременно премиерът на Австралия Джулия Гилардс поиска и австралийският парламент да изслуша медийния магнат. Всъщност Мърдок е роден в Австралия и започва бизнеса си именно там.  

След това неговата компания започва да се разширява в световен мащаб, първоначално във Великобритания, а по-късно достига САЩ и Азия. Според списание „Форбс”, той е в топ 100 на най-влиятелните хора на планетата. През 2010 година е на 117-то място сред най-богатите хора в света, с приходи от над 6 млрд. евро.