В студиото на "Тази сутрин” днес гости бяха част от звездите (Александра Раева и Малин Кръстев), както и режисьорът (Магърдич Халваджиян) на най-новия сериал на bTV – "Седем часа разлика”, чиято премиера предстои през септември.

Действието в сагата се развива в София и в Ню Йорк, като двамата актьори в студиото са част от задокеанските персонажи в нея. Голяма част от събитията са снимани в България, но зрителите на bTV ще видят и автентични кадри от "Голямата ябълка”.

В емигрантската група Малин влиза в персонажа на Боян, който е собственик на българско заведение в Ню Йорк, а Алекс е певица, опитваща се да пробие, като в същото време са гаджета и им се случват много интересни неща. Образите са вдъхновени от реални лица и събития от емигрантския живот на българите в САЩ и всеки един от героите си има прототип. Зад този на героинята на Алекс Раева стои доста известна наша певица, но това тепърва ще се усети от сериите.

Освен емигранти, в основния сюжет се включват още висш корумпиран съдия и разследваща журналистка и сигурно започвате да се питате: "Къде точно и как се пресичат всички тези съдби?”. В един момент се оказва, че почти всеки зависи от някой, свързан е с някой и всеки е виновен за нещо, което се е случило в живота на другите, така че не пропускайте за нищо нито серия.

В момента няма семейство в България, в което някой да не работи като емигрант в чужбина и точно тези връзки и масово изселване изследва сюжета на сериала. Затова и той ще бъде много близък до всяко семейство и доста хора ще припознаят в него себе си, на мнение е Халваджиян.

Режисьорът е изключително доволен от сценаристите Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева, защото първият е "много запознат и любопитен за ситуацията у нас, а Милена е живяла 16 години в САЩ и познава психиката на българина и човека емигрант, който обяснява колко му е добре финансово там, а сърцето и душата му са в България”…

Освен Малин и Алекс, останалите актьори, които са част от лентата, са Ваня Цветкова (корумпираният съдия), Симеон Лютаков (прокурорът), както и Миролюба Бенатова. Снимките на сериала продължават и в момента, като дори самите актьори не знаят как ще се развият действията до края, за да не се настроят "резултативно”, по думите на Малин. В момента монтажът на сериала е стигнал до 16 епизод.