Националният военноисторически музей отваря врати по повод 6 май - Деня на храбростта и Българската армия. В програмата са включени атракции с военен характер, кинопрожекция на "Нашата Отечествена", ще бъдат отворени за посетители вертолет "Ми-8", танк "Т-72", зенитно-ракетен комплекс "Круг", бронетранспортьори.

Посетителите ще могат да видят най-новата изложба "Съдби, белязани от войната", посветена на 65-годишнината от Втората световна война (1939-1945), както и рицарски турнир с участници от клуба за средновековна европейска фехтовка "Мотус", както и да хапнат от войнишката чорба, сготвена от истински военен готвач при полеви условия.

Ще бъде отворен за посещения и най-новият парк в столицата - паркът на Военната академия "Г. С. Раковски". За разлика от другите паркове той ще  се отваря всеки ден рано сутрин и ще се затваря вечерта. Първоначално ще бъдат отворени за посещение 60-70 дка от парка. Това е било договорено между кмета на София Йорданка Фандъкова и ръководството на Военната академия на 29 март 2010 г.