Всички много добре знаем, че Миро, освен треньор в "Гласът на България”, е и един от символите на българската поп музика през последните години. Той доказва това с поредната си песен, която от вчера официално вече си има и клип. "Слагам край” е новият сингъл на Миро, в който той си партнира Krisko и Невена Цонева.

"Най-хубавото парче, според мен, в момента в радиоефира. Най-много се радвам, че можех да работя с двама от моите любими млади артисти – Krisko и Невен Цонева”, сподели Миро. Песента вече се радва на голяма популярност сред родните меломани, но Миро споделя, че това не е най-важното за него. "За мен няма толкова голямо значение дали нещо е станало хит. По-скоро ме интересува аз да съм доволен, да съм доволен от работата си, хората край мен да са доволни, но в случая и Криско, и тонрежисьорът ни Митко Ганчев – всички, които работихме в този проект, включително Невена, сме много доволни и щастливи.”

"Клипа го заснехме с Ники Скерлев, който е оператор и режисьор, точно ден или два преди да вляза в "Гласът на България”, преди да започнем да избираме човека, който ще бъде "гласът на България”. Първоначално това парче беше написано за една моя малка приятелка от Русе, на която ще бъда продуцент на първия албум. Парчето беше написано за Дивна. Дивна, която, въпреки че е на 13-14 години, е изключително обоснована личност, каза "Аз не си представям моя дебют с такава песен” и беше абсолютно права. Сега е на 14 години и трябва да пее други неща, не "слагам край”. В момента, в който тя каза "Аз няма да изпея това парче, защото то не е моето парче”, аз казах "Ок, аз ще го изпея” и го изпях. Виж колко е сладко – износваме дрешките на по-малките”, каза още Миро.

Вчера – 18 юли, беше двойно специален ден за Миро, защото поднесе на феновете му две премиери – наред с официалния дебют на видеото на "Слагам край”, дебютира и музикалното шоу на лятото – "Гласът на България”. В първия епизод видяхме 7 изпълнители и според Миро сред тях има достойни гласове за "титлата” "Гласът на България”. "За тези, които са гледали, ще кажа, че най-интересното в предаването тепърва предстои, но определено снощи имахме няколко човека, които могат да бъдат "Гласът на България” и така ще бъде всеки ден. Зрителите ще разберат колко е трудно в крайна сметка да разберем кой ще бъде гласът на България, защото талантите са много.”

Миро споделя, че по време на кастингите "на тъмно” не си е представял визуално изпълнителите. "Аз се опитвах да слушам дали интонират правилно, дали са стриктни в тона, звукоизвличането следях. Искам да кажа на всички зрители и на теб, че когато един човек пее, това се разбира в първите няколко секунди. Аз в първите няколко секунди бях готов да натисна бутона, защото шлифованият глас се усеща.”

"Вярвай ми, изненади има. Предстоят”, категоричен е Миро. "Винаги, когато чуеш някой глас и се обърнеш и видиш лицето, независимо дали човекът е красив и слаб или е красив, но с повечко килограми, или е красив и нисичък, или не много красив, но за сметка на това пее прекрасно, ти винаги се изненадваш. Никога не свързваш гласа с определено лице. Ние сме свикнали звездите, които гледаме по музикалните канали и в музикалните канали, да ги възприемаме като един цялостен, съвкупен образ на артиста, който са. Не можеш да отделиш Риана от начина, по който тя изглежда – от червената й коса, от островните черти, които носи. А когато чуваш един глас, ти нямаш представа как може да изглежда този човек.”

По време на първия етап треньорите са обърнати с гръб към участниците и с лице към публиката и въпреки че Кирил Маричков се надяваше реакциите на публиката да му помогнат в избора, Миро споделя, че това така и не се е случило. "Зрителите бяха много коректни спрямо продуцентите на предаването и изобщо не ни пуснаха бакшиш, кредит информация – никакъв. Аз непрекъснато ги гледах и по очите им не може да се разбере точно. Понякога пляскат, защото участникът е много красив, друг път пляскат, защото участникът е много атрактивен, друг път – защото е интересен в различността си. Но не, не ни помагаха.”

"Мога да обещая, че ще видим много талантливи хора, които са родени да бъдат звезди”, каза Миро.

Дали ще видим треньорите отново на сцената? "Ако се наложи, ако преценим, че това е част от стратегията ни, ще го направим. Но в момента сме по-скоро концентрирани в това да направим вътрешната селекция в отбора.”

От тези 14 човека, които треньорите първоначално избират в отборите си, по време на вокалните дуели ще отпаднат 8. В следващите етапи треньорите ще могат да канят помощници – свои колеги, приятели и т.н. "Отсега да кажа, че човекът, който ще бъде в моя отбор, живот и здраве, ние вече сме се уговорили, направили сме висчко непбходимо, ще бъде изключителен професионалист и ще бъде радост за абсолютно всеки от моя отбор, защото аз вече имам представа каква музика те харесват. Човекът, който ще дойде в моя отбор, е невероятен, мисля, че ще им направя най-хубавия подарък, който може един продуцент или един треньор може да направи за своя отбор.”

Гледайте втория епизод на "Гласът на България” тази вечер – 19 юли, от 21:00 часа само по bTV!