Бомбата, която по чудо не избухна, беше поставена на прозореца на къщата на главен сержант от СОТ- Враца.
За едно денонощие - на 28 и 29 юни, семейството на главен сержант Георги Димитров от СОД-Враца, остава без вила, която е опожарена. Часове по-късно е открита 415 грама тротилова пресовка на перваза на прозореца на къщата, където живее семейството. Бомбата не се е взривила случайно. В съседната стая са били децата. В сградата живеят три семейства.

Огнян Цветанов и Тодор Кръстев са заподозрени за взрива в дома на сержанта. И двамата са участвали в инцидент, няколко дни преди палежа и залагането на бомбата. В момента са обявени за местно издирване.

Сержант Георги Димитров разказа, че преди една седмица е получен сигнал от заведение. Барманката казва, че има проблеми с клиенти. Там един от мъжете препречва пътя на серж. Димитров и той го изхвърля навън. Според сержанта, мъжът остава обиден, че е бил изложил пред цялото село.

Огнян и Тодор са представители на бившите групировки ММ3 и "Империал". Сега вече работят за себе си. Тодор има условна присъда за кражба, съден е за притежаване на взривни вещества и оръжие, за средна телесна повреда и грабеж. Огнян има забрана да пътува в чужбина до 3 000-та година, условна присъда за побой и дело за изнудване. След инцидента с главния сержант домовете им са обискирани. Не е открито нищо. Огнян и Тодор са в неизвестност.

Според полк. валери Стаменов, директор на РДВР-Враца случилото се показва, че издирваните престъпници са "притеснени от полицията и търсят адекватен отговор".

Във врачанският квартал "Бистрец" хората се страхуват от Огнян, Тодор и приятелите им. Но не смеят да се жалят.

Една жена е бита, защото кравата й навлязла на футболното игрище, докато Огнян и Тодор ритат.

От полицията твърдят, че имат достатъчно доказателства срещу Тодор и Огнян и че скоро ще ги задържат.