Пътищата в цялата страна са сухи. Това съобщиха от пресслужбата на МВР. Проходите Златица - Етрополе и Твърдица - Елена са затворени за движение. Проходът Дюлински е затворен за движение само за товарни автомобили. През прохода Шипка и Петрохан е забранено преминаването на товарни автомобили над 10 тона.

В прохода Троян-Кърнаре, по главен път Велико Търново - Ст.Загора, в прохода Хаинбоаз, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски манастир, Белица-Загражден, в района на Мечи дол и в района на Козница има опасност от падащи камъни.

Ежедневно за времето от 5.30  ч. до 8.50 ч. и от 16.30 ч. до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник - София през кв. Владая.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки ПТП с 30 ранени, от които трима с опасност за живота, съобщи МВР. В района на София са станали 84 леки и 3 тежки ПТП с трима ранени.