1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Масларова: Домакинствата са обеднели с 20% през последния месец

БГ Бизнес
 

Тя уточни, че изследването е за стоките в "малката потребителска кошница"

Домакинствата у нас реално са обеднели с около 20 процента през последния месец според нашите разчети, каза в Хасково Емилия Масларова, депутат от "Коалиция за България".

Тя уточни, че изследването е за стоките в "малката потребителска кошница", които са от първа жизнена необходимост и посочи, че в нея са включени хлябът, млякото, олиото, захарта, отоплението, транспортът, лекарствата. Според депутата трябва да има някаква компенсация на доходите на домакинствата.

През 2009 г. разходите на домакинствата за храна са били около 32 процента, а през 2010 г. - около 35 процента, според предварителни данни на статистиката, съобщи Светла Бъчварова, председател на областния съвет на БСП в Хасково.

Според нея през тази година разходите за храна ще надхвърлят 40 на сто. По думите й увеличаването на цената на зърното ще доведе до поскъпването на повечето хранителни продукти. Тя смята, че международните цени определят поведението на бизнеса по цялата продоволствена верига у нас, затова доходите на населението трябва да бъдат компенсирани.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии