Софийският градски съд не е компетентен да разглежда казуса със задържаните при акцията на МВР "Тотаджиите" и ще изпрати материалите по случая на Окръжния съд в Благоевград. Това стана ясно при разглеждането на искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима от общо шестимата арестувани.

Пред съда днес се изправиха Никола Каменов, Ангел Ценкин, Борислав Мавродиев, Димитър Антанасов и Виктор Затев. Те бяха задържани в Гоце Делчев по обвинение за пране на пари. Трима от тях са безработни, стана ясно още днес.

Според обвинението, едно от престъпленията е извършено в столицата, но според защитата няма достатъчно доказателства за извършването му. За негов автор е сочен Борислав Мавродиев. Останалите адвокати посочиха, че за клиентите им няма данни за съучастие в това престъпление и поискаха делото да се разгледа от компетентен по обвиненията им съд.

72-часовото задържане на петимата изтича в неделя и те трябва да бъдат освободени тогава. Според адвоката на Никола Каменов - Иво Найденов, обаче, обвиняемите трябва да бъдат освободени още днес, тъй като искането за налагане на мярка за неотклонение е вече внесено и според НПК поради тази причина срокът формално е изтекъл.