Автобус, пътуващ от Разград за София, катастрофира тази сутрин. За щастие жертви няма, но е пострадал един от пътниците.

Сутринта на разклона за Стражица автобусът с деветима пътници, който идва от Разград, поема по грешка в насрещната лента за движение. Объркването на шофьора и последвалия остър десен завой изхвърлят возилото в обрасло дере.

Осем от пътниците са невредими. Пострадал е само мъжът, който е седял на първата седалка до шофьора. Петър Димитров е с множество натъртвания и охлузвания. Разказва, че 35- годишният шофьор видимо е бил без опит и през целия път се е налагало хората да го предупреждават за завоите, които идват.

Все още не е ясно дали автобусът е бил технически изправен и с каква скорост се е движел. Ангажирани с първоначалния технически оглед не пожелаха да коментират.

Срещу шофьора е образувано досъдебно производство за нанесени значителни материални щети. Ако работодателят му няма претенции, обвинението моментално ще отпадне.

Дали извозените с двучасово закъснение пътници ще искат компенсации за причиненото неудобство не се знае. Обезщетение обаче със сигурност ще търси пострадалият.