Лодка, изградена изцяло от стари пластмасови бутилки и рециклирани материали, отплава на образователна обиколка около Тайван, за да засили вниманието върху проблемите по опазването на морската среда. Тримаранът  носи името Polli Boat, дълъг е 7 метра и има плаващ понтон от 804 пластмасови блокчета, чиято шестоъгълна форма им позволява да се прилепват един към друг. За платна на еколодката служат стари рекламни билбордове.

"Концепцията на Polli-Boat e да се оползотвори на 100% боклука", заяви Артър Хуанг, основател и директор на компанията, построила плавателния съд. Той се задвижва само с обновяеми източници на енергия – вятър и шест модула слънчеви панели. Всеки от тях генерира електроенергия от 72 вата, която захранва електродвигателите при безветрие.

Инициативата е спонсорирана от телевизионния канал National Geographic. В екоконкурса за най-иновативен плавателен съд в Тайван се включиха 200 други проекта. Една от лодките, например, представлявала плуващ град, за да напомня за повишаващите се нива на моретата.