Двайсет души са ранени при катастрофи през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. Станали са 17 произшествия, трима души са с опасност за живота. В София са станали 55 леки и едно тежко произшествие. Един човек е ранен.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3.5 тона по пътя Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 ч. до 22 ч., над 5 тона - по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона - през прохода Шипка и прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река, Костенец – Самоков и Бургас – Слънчев бряг.

Ежедневно за времето от 5:30 ч. до 8:50 ч. и от 16:30 ч. до 20:50 ч. е забранено преминаването на товарни автомобили с обща маса над 20 тона през "Владая".

Продължава ремонтът на моста над река Янтра при град Бяла. Затворен е главният път Перник – Дупница в посока Кулата, поради изграждане на автомагистрала "Люлин". Движението е пренасочено е през Радомир.