1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Заведенията в Слънчев бряг с три пъти по-големи обороти от обявените

БГ Бизнес
 

Инспекторите на Главна инспекция по труда са установили 20 нарушения на трудовото законодателство

Нощните клубове и дискотеките в Слънчев бряг отчитат на касовите си апарати три пъти по-малко от действителния оборот. Това е установила снощната съвместна проверка на НАП, Главна инспекция по труда, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните.

Приходите от вход и продажби в четири нощни клуба на плажа, ресторант и паркинг, само за една нощ са достигнали близо 300 000 лв., което е три пъти повече от отчетеното само преди седмица.

Едно от най-посещаваните нощни заведения е получило приходи от 111 000 лв. снощи, от които 23 000 са от такса за вход.

Инспекторите на Главна инспекция по труда са установили 20 нарушения на трудовото законодателство. Единайсет души са работили без трудов договор, шестима са имали сключени граждански, за да прикрият трудови договори.

Санкцията за работодател, наел служител без трудов договор, може да достигне до 15 000 лв. за всяко заето лице. Десет нарушения разкриха служителите на Комисията за защита на потребителите. Една от лошите практики е, че заведенията не обявяват цени и грамажи в менютата. Иска се и такса за ползване на тоалетните. Във всяко от проверените заведения са открити нарушения и от Агенцията по храните.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии