Остава ли ни много време, до момента когато ще излизаме на разходка с противогази?
Какво става с климата на Земята и можем ли нещо да променим? В десетия ден от десетия месец на 2010 година температурата в София в 10 часа сутринта беше под 10 градуса. Резките климатични промени са доказателство, че нещо в планетата ни се променя.

В София десетки младежи се събраха и изписаха с велосипедите си числото 350. 350 части на милион е безопасната горна граница на въглероден диоксид във въздуха. В момента реалната измерена стойност е 389. Затова велосипедистите ни припомниха какво можем да направим. Всички.

От НДК велосипедистите се разпръснаха из София. В Борисова градина направиха пикник... с противогази. Посланията са повече от ясни:

„Всеки трябва да помисли за себе си като начало и след това да вини другите”. „Ако хората продължаваме по този начин да живеем, всеки шофира сам в една кола, всеки хвърля боклуци, фасове безразборно, не ни чака нищо добро. Чака ни точно това  - противогаза”, коментираха участници в инициативата. А за да не се отделим от външния свят, трябва да се погрижим за него. Навреме!