Майката на единствения, засега, обвиняем за убийството в Борисовата градина, разказва само пред bTV своята версия за случилото се в нощта на 10 юли! Пред Мариета Николаева, тя казва, че синът й не е убиец и, че иска истината час по-скоро. Пламен Трифонов остава в ареста по обвинения в убийството на Яна Кръстева.

Емилия не иска да говори с медиите. Казва, че е обидена от изговореното за сина й. Твърди, че във фаталната вечер Пламен не е оставал в Борисовата градина, а се е прибрал с нея.

- Събирахме бутилки, върнахме ги, прибрахме се, отиде отзад да пусне една вода.

- Не се ли разделихте на Орлов мост?
- Не, в градинката отзад остана. Това са глупости, които пишат медиите по вестниците. Какви ли не версии се пишат, просто не знам. Синът ми не е убиец, нито може да посегне, да направи нещо. Той има момиченце на 9 години и, не дай си Боже, с неговото дете да се случи подобно нещо. Искам час по -скоро да се намери истинският убиец. Съпричастна съм със смъртта на това момиче. Оставете ни на мира.

-  А защо беше задържан?
- Не знам. Може и политически работи.

- От полицията казват, че са открили негови косми?
- Не знам.

- Как са попаднали, според вас, там?
- Не знам как са попаднали. Просто не знам, няма доказателства.  

Едно от доказателствата, което насочва разследващите към Пламен са открити косми по тялото на Яна, чиято морфология съвпада с тези на обвинения. ДНК експертизата, която категорично ще покаже дали те са обвинения, обаче все още не е готова. Полицията има и свидетели, които казват, че Пламен е бил в Борисовата градина във фаталната нощ.

- Опишете ми Пламен.
- Пламен е едно културно, възпитано момче, което даже служеше на митница – КПП. Колко престъпници имаше, колко награди за хванати с пренасяне на наркотици получи. Това, че в момента сме в малко затруднено положение, стига вестниците са писали, че сме клошари. Това в чужбина никъде го няма. Поне да пишат момче в неравностойно положение, всеки може да изпадне в такова положение.

Източници на bTV твърдят, че има известни разминавания в показанията на майката пред разследващите и в казаното пред екипа ни. Съдът обаче прецени, че доказателствата на този етап от разследването са достатъчни, за да се предположи, че Пламен е съпричастен към убийството. Не са достатъчни, обаче за присъда.