При асфалтирането на улиците, кметът задължи всеки камион с асфалт, който влиза в града, първо да минава през кантар.

Камионите ще бъдат претегляни всеки ден по два пъти - веднъж пълни и втори път - празни . Така фирмата, която асфалтира, няма да може да икономиса материал, а хората от града ще получат качествено асфалтирани улици.

Когато се положи достатъчно количество асфалт, така както изисква проектът ще бъде изпълнена качествено улицата. А не да изискваме една улица да бъде направена за определи пари и да се направят икономии, които са в разрез с проекта. Смятам ,че това е правилния начин на работа, заяви кметът Георги Манолов.

До идеята се стигнало, след като на търга за асфалтиране на улиците, се явили десетки фирми, които предложили доста ниски цени заради кризата и липсата на работа.

Нито сме увеличавали цени, нито сме подбивали цени, заложили сме някаква нормална печалба. Някой казват, че е минимална, но нас това ни устройва, заяви Сашо Желязков, управител на фирмата- изпълнител.


За да може ремонтът на улиците да приключи възможно най- скоро, от кметството са решили да се разплащат с изпълнителя за всяка асфалтирана улица.