Недоспала след една вечер, пълна с емоции и професионални ангажименти, фолк певицата Андреа все пак уважи поканата на предаването "Тази сутрин" за гостуване в студиото.

Предизвикателната изпълнителка се похвали, че вече e носител на титлата "най-прогресиращ изпълнител за 2009 г.". Отличието й е било връчено на провелите се снощи Годишни музикални награди на телевизия "Планета". Веднага след наградите Андреа е имала и участие, но запълнения нощен график не и попречи да стигне до bTV навреме, за да си поговори с Ани Цолова за... книги.

Оказва се, че 23-годишната изпълнителка не си пада по любовни романчета и турски сериали, а харесва книги за исторически събития и личности. Последната книга, която е прочела била за Александър Македонски, за когото Андреа продължава да чете различни книги, които представят по различен начин неговия живот и това, което е успял да постигне.

Фолк дивата сподели, че според нея Александър Македонски и приятелят й – боксьорът Кубрат Пулев, имат нещо общо. "И двамата са направили, по един или друг начин, велики дела. Аз просто обичам такива борбени натури. Човек да има мъжкото в себе си. Това може и жена да го има, не само мъж. Обичам такива хора, които не спират да се борят и могат да се доказват в живота", каза Андреа.

Андреа сподели, че въпреки, че не може да определи някоя от колежките си като приятелка, все пак се опитва да поддържа хубави отношения с всичките си колеги. Тя признава, че конкуренция същестува и винаги ще има, но това е съвсем нормално. "Всеки иска да е на първо място, всеки иска да има най-хубавите песни, всеки иска да има най-хубавите клипове, най-хубавото представяне, всеки се старае. Вече идва един момент, в който вече дори и да работиш с най-добрите, важно е какво ти можеш да дадеш от себе си, каква точно творческа личност си, по какъв начин ще създадеш шоу", смята изпълнителката.

Според изпълнителката на хита "С теб да бъдем пак" обясни, че никак не е лесно да успееш да пробиеш в поп филк средите. "Трудно се успява, защото вече публиката има големи изисквания. Не е важно само как изглеждаш, как се държиш и дали си предизвикателен. Всички гледат крайния продукт, всички гледат какви песни правим, на какви текстове залагаме, към какви клипове се стремим, защото това е имидж", обясни фолк певицата. "За мен е много важно с какъв екип работя, те да бъдат професионалисти."

Според Андреа поп фолк изпълнителките не са единствените "виновници" за нарастващия интерес на все повече жени към силиконовите импланти и пластичните операции. "Не е задължително една жена да е известна, фолк певица или медийна личност, за да иска да го направи. Това е въпрос на личен избор и на желание да си перфектен според мен. Ние жените винаги се стараем да бъдем идеални, стараем се да изглеждаме максимално добре. Има случаи, в които колкото и да се стараеш, това което искаш не става само с фитнес и с упражнения. Има един момент, в който, за да изглеждаш наистина перфектно, се налагат такива корекции", смята Андреа.