Седмокласник падна от третия етаж на училище в София. Състоянието на 13-годишния Лъчезар Христов е тежко. Момчето обичало да се качва на високо и така застрашавало живота си. Тази му страст се появила след претърпяна катастрофа преди години.

В голямото междучасие седмокласникът излиза и започва да се катери по улуците на сградата на 69 СОД „Димитър Маринов". Но улукът се счупил и момчето паднало, разказаха негови съученици. Лъчезар е умно дете и добър ученик, казват преподавателите. Последната година, обаче настъпила рязка промяна.  

Катери се по цялото училище. Уведомихте майката , помолихме я да я заведе на лекар. Изведнъж тази година се появиха тези проблеми”, каза Искра Николова, директор на училището.

След падането, Лъчезар беше настанен в „Пирогов" с комоцио. В съзнание е, контактен, има травма по лицето, коляното, преценява се за течност в корема, съобщи Стоян Сопотенски, началник  „Спешно - приемно отделение"

Малко по-късно състоянието на момчето се влоши. Майка му беше неотлъчно до него. В телефонен разкговор с екипа ни, тя обясни случилото се с по-голямата му активност. Проблемите му, обаче имат предистория. Промените у детето настъпили преди три години, когато претърпял катастрофа. Тогава момчето отключило епилепсия.

„Мина месец и след това припадна, извикахме Бърза помощ, и оттам гледали са го - каска за мозъка и 10 дни го държаха в Свети наум, психиатрията. Изписват го с епилепсия. То се катери, обикаля София, къде види високи блокове, катери се, по дървета, къде не му падне, там не се катери, скача от 10-те метра, все едно е един метър, в постоянно напрежение сме, очаквах го този момент”, разказа дядото на Лъчезар – Христо.  

С диагнозата разполага и училищният лекар. Според д-р  Татяна Адамова през 2010 г. момчето направило втори гърч и е на постоянни лекарства.

В петък директорката на училището помолила майка на Лъчезар да го отпише оттам. Преподавателите признават, че не могат да се справят с буйния му характер.

Още за инцидента гледайте в "Код: Криминално" от 20 ч. по bTV Action. За борбата с престъпността в София и докъде стигнаха разследванията на поръчковите убийства - гост на предаването ще е заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.