В рубриката "Бай Ганьо Европеец" Петя Минкова е изпратила снимки на язовира на река Въча: "Язовирът е възхитително място, но за съжаление и там Бай Ганьо се е намесил. Изпращам ви две снимки на безумно замърсяване и плакат, който би трябвало да се грижи това да не се случва. Снимките са само две, защото дойдоха полицаи и ни забраниха да снимаме".

Вторият сигнал в рубриката днес е за незаконно депо за строителни отпадъци. Снимките са изпратени от с. Куманово, община Аксаково, на 10 км от Варна. Парцелът, върху който се помещава депото, е в границите на са мото село. Купищата с отпадъци се увеличават с всеки изминал ден.

Отговорът на кмета на селото Иван Инджов: "Снимките показват частен имот. Собствениците имат одобрен проект за рекултивация от МОСВ. Контролен орган е РИОСВ Варна. Не става въпрос за нерегламентирано сметище. На това място вероятно ще се строи нещо. Не зная какво".

Третият сигнал е от Стара Загора. "Снимките са от кръстовището на ул. Хаджи Димитър Асенов и бул. Цар Симеон Велики. Там се разхождах с детската количка, а и не само аз, когато ме смая наглостта на собственика на автомобила, спрял на пешеходна пътека, но повече ме възмути и бездействието на пътните полицаи на 20 м от спрения автомобил”, пише зрителка на "Тази сутрин".