Двама души са загинали, а 25 са ранени при 21 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщи МВР. В София са станали пет тежки пътни произшествия и 84 по-леки. Ранени са петима, загинали няма.Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в цялата страна са мокри. Поради мъгла е намалена видимостта от 50 до 100 метра в област Ловеч и до 150 метра в област Разград. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, в Прохода на републиката, Троян-Кърнаре, по пътя Пещера-Батак, Варвара-гара Костандово, Юндола-Голямо Белово, Велико Търново-Дряново-Габрово-Шипка, Асеновгред-Смолян, Симитли-Разлог, ГКПП "Илинден", Горни Окол-Пасарел-Кокаляне, Мездра-Ботевград, Лакатник-Нови Искър и Люти брод-Елисейна.

Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона - през прохода Шипка и прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Костенец – Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.

Ремонтни работи се извършват на софийския околовръстен път от километър 0 до километър 19 и при кръстовище за квартал "Филиповци", както и по пътя Нови Искър – Своге между 75-ти и 77-ми километър.