Леонардо ди Каприо и Джони Деп, които миксират ролите си от участия в блокбъстъри до изключително странни инди филми, оглавиха годишната класация на сп. "Форбс" за най-добре платени актьори, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. "Кариерите в Холивуд се градят върху умен и не винаги ясен избор. Леонардо ди Каприо и Джони Деп са живото доказателство за това", коментират резултатите от редакцията на „Форбс”.

Леонардо Ди Каприо е начело в годишната класация с приходи от 77 млн. долара, следван от Деп с 50 млн. долара, а „бронзовият медал” е за комикът Адам Сандлър с 40 млн. долара. "Форбс" определя последния като "едно от най-сигурните неща в Холивуд" и допълва, че макар да не се харесват на критиците, филмите му допадат на публиката, която все пак купува билетите за кино…

Четвърта и пета позиция в класацията на сп. "Форбс" заемат Уил Смит и Том Ханкс съответно с 36 млн. долара и 35 млн. долара. В последно време Смит е по-отдаден на семейството, отколкото на актьорската си кариера, но въпреки това той успя да се нареди сред най-добре платените холивудски звезди. Последният филм на Ханкс – "Лари Краун" (Larry Crowne) бе определен като провал от критиката, но актьорът озвучава един от героите в поредицата "Играта на играчките" (Toy Story) – третият филм, от която е най-касовата анимация за всички времена.

Леонардо ди Каприо, който се изкачи до челната позиция от петото си място в миналогодишната класация, се снима в два боксофис разбивачи, излезли на екран през изминалата година – "Злокобен остров" (Shutter Island) и "Генезис" (Inception). Общите приходи от двете ленти възлизат на над 1 млрд. долара. Миналогодишният победител Джони Деп продължава да радва публиката и паралелно да попълва банковите си сметки като капитан Джак Спароу в сагата "Карибски пирати" (Pirates of the Carribean).

Сп. "Форбс" съставя класацията на базата на приходите, които всеки актьор е спечелил в годината, приключила на 1 май. Доходите им се изчисляват според информация, предоставена от агенти, адвокати, продуценти и вътрешни източници от развлекателната индустрия.