Един човек е загинал при станалите 25 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. Ранени са 30 души. В София са регистрирани 39 леки- и четири тежки катастрофи, при които са ранени четирима души.

На някои места в страната пътните настилки са мокри, съобщи агенция "Пътна инфраструктура". Дъжд превалява в Югозападна България, в части от Тракийската низина и в Дунавската равнина.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и в Кресненското дефиле, по пътя Симитли-Разлог-ГКПП-Илинден, в Прохода на Републиката; по пътищата Смолян-Кричим-Стамболийски, Пещера-Батак, Варвара-гара "Костандово", Юндола-Голямо Белово, В. Търново-Дряново-Габрово-Шипка, Рила-Рилски Манастир, Бобошево-Четирци, Драгичево-Рударци, Троян-Кърнаре, Асеновград-Смолян. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

По пътя София-Петрохан в района на с. Гинци, поради активирало се свлачище, е забранено преминаването на превозни средства с маса над 10 т. Заради строителството на магистрала "Люлин" движението по пътя София-Кулата е пренасочено през с. Драгичево - Перник - Радомир - с. Долна Диканя.

Заради ремонта на моста над р. Янтра при гр. Бяла и строителството на кръгово кръстовище е въведен обходен маршрут от гара "Бяла" през с. Ценово до с. Обретеник - двупосочно.