Ако до един месец не бъде решен проблемът с незаконното строителство в Несебър, градът ще бъде изваден от списъка на ЮНЕСКО, заяви премиера Бойко Борисов в родопското село Средногорци. Такава отсрочка са успели да издействат от правителството след разразилия се скандал с незаконните постройки.

"Не можеш да строиш кокошарник и в същото време да излизаш и да казваш - не ме интересува ЮНЕСКО. Ама то не трябва подписка, уважаеми наши сънародници. Те искат да ви извадят от ЮНЕСКО. Ние пращахме в Бразилия делегати. Какви ли не усилия не положихме, за да не ни изкарат от ЮНЕСКО. Те тръгнали да правят подписка. Те ако не сме взели тези мерки, след един месец те ще ни извадят сами. И хърватите ще се хванат с Дубровник, а ние с десетина години  такова строителство в Несебър ще останат тук-таме някоя тухличка да се вижда", коментира премиерът.

Бойко Борисов инспектира реконструкцията на пътя Смолян - с. Средногорци. По време на посещението си в родопското селце кметът поиска пари за ремонт на покрива на местната църква. След като разбра, че той е от ГЕРБ, премиерът реши да преразпредели парите му за предизборна кампания, за покрива на духовния храм.

"Ти, кмете, от ГЕРБ ли си? Трийсет хиляди лева ще вкарам във вторник на изпълнителна комисия от държавната дотация на партията, вместо да им дадем за предизборна кампания да правят. Така че 30 000 лева вместо, но никакви пари не ти давам. Правим покрива на началника, други пари не ти давам. Край, да знаеш – плакати, картички - да не дойдеш после при мене. Трийсет хиляди лева за покрива - партийни пари", каза Борисов.