През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки пътни произшествия; при тях са загинали  трима души, съобщиха от СБА.

Ранени са 41 души, за живота на двама от тях има опасност. В София са станали 85 леки и пет тежки катастрофи; двама са загиналите и деветима - ранените.

Пътните настилки в по-голямата част от страна са сухи, в това число и магистралите, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Затворена е аварийната лента на автомагистрала "Хемус” между 16-ти и 17-ти километър в посока от София към Ботевград, както и автомагистрала "Марица” между 106-ти и 112-ти километър.

Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, както и Дюлински проход за товарни автомобили. Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода "Шипка”, по пътя Петрохан – София, в района на село Гинци, и по пътя Бургас - Слънчев бряг, като обходният маршрут е през Бургас, Каблешково и Тънково.

В периода от 15.07.2010 година до 15.09.2010 година ще е забранено преминаването на товарни автомобили с маса над 3.5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора, като обходният маршрут е през Стара Загора – пътен възел Мъглиж – Сливен – Бургас.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем - Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Видин – Арчар - Лом, Карлово – Пловдив, връх Шипка – град Шипка, и Подбалканския път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за село Столник.