Чакането е към края си. Броени часове остават до завръщането на Боряна, Камен, Димитър, Елена, Христо, Ставреви, Сиана, Дани, Алекс, Хари, Чарли и всички останали любими герои на зрителите на bTV. Тази вечер, 14 март, е дългоочакваният старт на "развръзката” на сериала "Стъклен дом”. Почитателите на суперуспешния български сериал нямат търпение да разберат какво ще се случи с любимците им. Това любопитство ще бъде задоволявано постепенно с всеки епизод – всеки понеделник от 20:00 часа. Елена Петрова не пожела да  изидаде нищо предварително, за да не "убие” интереса на зрителите. Всичко остава "строго секретно”... до всеки следващ понеделник.

А какво ще видим днес?

"Още тази вечер всички зрители ще разберат какво се е случило с Боряна, къде е изчезнала, дали изобщо е изчезнала. И всичките мистерии от тръгването и от бензиностанцията”, разкри Елена Петрова и допълни, че „Боряна е направила своя избор. В трйлъра, който върви за тези епизоди, тя казва "Аз искам да бъде свободна.” Това също е избор. Доколкото една жена може да бъде свободна, защото ситуацията е много комплицирана. Мисля, че отново ще преминава през различни фази.”

Актрисата разкри, че в епизодите, които се снимат в момента, "ще има нови герои, ще има нови обстоятелства, в които изпадат героите, ще има екшън сцени, ще има нови възможности за престъпления, дори на много по-високо ниво.”

"Героите ни са чисто нови, преродени, но с памет за миналото. И точно това минало ги кара да бъдат много силни, много заедно, много обединени срещу целия външен свят и всеки един, който по някакъв начин опита да застраши техния свят, ще има един много сериозен противник, който ще отвръща”, разказа актрисата.

"Всички ние горе-долу знаем какво се случва с героите ни накрая, но не можем да кажем. Има много неща, които се променят в процеса, нищо не е фиксирано”, обясни Елена Петрова.

От името на целия екип на "Стъклен дом" Елена Петрова пожела успех на колегите от другите два нови български сериала, които bTV ще излъчва – "Столичани в повече" и "Седем часа разлика". "Ние работим от един отбор и играем за зрителите на България”, каза актрисата.