Продължава издирването на бял бус, блъснал 13-годишно момче, което падна от мост в малките часове на 2 май. 13-годишното момче е излязло посред нощ, за да рисува графити. Това е разказал пред полицаите неговият приятел и очевидец на трагедията, 14-годишният Мартин.

Преди да стигне до това фатално за него място Арон Ишлимов спи в дома на своя приятел Мартин. Около 2 часа посред нощ двамата излизат тайно, за да рисуват графити заедно.

"Пособията за рисуване са били в третото дете, което се издирва и знаем, че е с малко име Самуил”, обясни началникът на група сектор "убийства” в СДП Георги Тотков.

Малко преди трагедията Самуил си тръгва. Полицаите се надяват очевидецът Мартин да им каже по каква причина Арон се качва на перилото на моста, откъдето полита надолу. Там тялото му е пометено от бял бус, чийто шофьор дава газ и бяга след удара. Разследващите обаче вече имат кадри на автомобила, заснети от намиращи се наблизо охранителни камери.

"Аз съм убеден, че ще намерим и човека и автомобила. И тогава наказателната отговорност ще бъде много по-голяма. Ако се беше обадил или беше закарал детето до медицинско заведение... Но и сега не е късно да се предаде. Така, както са се случили нещата, вероятно този човек не е имал възможност да реагира”, смята Тотков.  

Експертиза на злополучния бус ще даде отговор и дали Арон е можел да оцелее, ако не го беше връхлетяла колата.