Един човек е загинал, а 30 са ранени, от които един с опасност за живота,  при катастрофи през изминалото денонощие, съобщава Съюзът на българските автомобилисти. Тежките пътно-транспортни произшествия на територията на страната са 27.

48-годишен мъж е загинал снощи при катастрофа край силистренското село Средище, след като изгубил контрол над управлявания от него автомобил, съобщиха от МВР. Автомобилът се ударил в крайпътно дърво. Инцидентът е станал около 19.30 ч.

За района на София са станали 103 леки и шест тежки катастрофи с шестима ранени, от които един с опасност за живота.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки по автомагистралите "Тракия", „Хемус”, "Марица" са сухи.

Затворени за товарни автомобили са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлинският проход. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява преминаването на МПС с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж - Сливен.

До 30 септември 2011 г. е забранено движението на тежкотоварни превозни средства, ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16.00 часа до 22.00 часа за последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или предпрзничен ден.

От 30 юни заповедта се отнася и за пътя Велико Търново-Гурково. До 10.09.2011 г. е затворен за движение пътят Звъничево – Варвара. Създадени са обходни маршрути.

В ремонт е автомагистрала „Тракия” между 209 и 210 километър за изграждане на пътен възел при изхода за Стара Загора.