Тази вечер от 21:00 часа започва дългоочакваното ново шоу на bTV "България търси талант". Забавните епизоди с талантите на България ще можете да гледате всеки понеделник и вторник от 21:00 часа, а в четвъртък от 21:30 часа ще бъдат излъчвани т.нар. риалити епизоди, в които ще бъдат показвани по-разширени материали за участниците, които в понеделник и вотрник са направили някакво впечатление – добро или лошо.

"Беше доста забавно, защото наред с хората, които категорично имат талант, се явиха и хора, които аз лично нямам идея защо са дошли там. Но това е част от шоуто, няма как да бъде иначе", разказа продуцентът и член на журито в шоуто Магърдич Халваджиян. "Най-много ме беше яд на тези, които виждаш, в тях категоричен талант, виждаш, че Господ им е дал, а не са положили никакъв труд да го развият. Освен, че се ядосвам на такива хора, аз мисля, че задължително трябва да се даде шанс, защото понякога хората имат нужда просто някой да повярва в тях и да им даде шанс. Тогава те се събуждат, мързелът спира да е основно водещо нещо в тях и започват да се опитват да развиват таланта си. Просто трябва някакъв стимул в такива случаи", смята продуцентът.

По време на кастингите журито е изгледало около 300 кандидат-таланти, които са преминали предварителните кастинги. От тези 300 около 130 са получили "Да" от журито. От екипа на предаването обещават много забавление и разнообразни таланти.

"Определението за талант е много просто - това е нещо, което е изключително рядко, нещо, което не могат да правят всички. Може да бъде много странно понякога. Критерият, за това какво е талант и какво не е, е малко размит. Ние се осланяме на личните си преценки и личния си опит – моя, на Хилда, на Любо, за да стигнем до някакво решение. Въпреки всичко, ние отваряме диапазона и оттам нататък зрителят ще решава", каза Маги Халваджиян.

Освен забавните талантливи българи, в шоуто ще видите и такива изпълнения, които ще в трогнат до сълзи, обещават от екипа на "България търси талант". "Когато видиш истинските неща, няма как да не се развълнуваш. Това шоу е създадено с една единствена цел: наистина да намери нещо талантливо, нещо, което никой досега не е видял", обясни Халваджиян. "Имаше например три момчета, които танцуват в някакво читалище в Плевен и никой не очакваше, че те ще покажат нещо кой знае какво", разказа главният сценарист на шоуто Николай Йорданов. "Те дойдоха и изправиха на крака всички. Това няма как да не те просълзи, защото това не са тренирани професионалисти, които ходят по състезания. Това са момчета, ученици, които го карат на ентусиазъм, на талант и правят наистина добри неща", допълни сценаристът.

Sамо няколко часа остават до старта на предаването и от екипа на шоуто продължават да пазят в тайна подробностите за талантите, котио предстои да ни забавляват в понеделник, вторник и четвъртък.

Все пак стана ясно, че тази вечер ще видим жена, която се е явила пред журито с булчинска рокля. Дамата е избрала да се появи така, за да отмъсти на бившия си мъж. "Нейният талант е трудно да бъде дефиниран, да го наречем пеене, но е нещо много повече", разказа сценаристът на шоуто. Във вторник вечерта пък ще видим човек, който яде мебели. "Яденето на мебели е само заявката за номера, той после се развихря. Освен, че ги яде, той прави и нещо друго с тях", обясни Николай Йорданов.

"Изключително забавно шоу! Нещо, от което всички имаме нужда, защото в него има надежда, че в тунела има светлина. Има талантливи хора в тази държава и всички ние трябва да ги подкрепяме, защото талантът ще спаси света, освен любовта", убеден е Маги Халваджиян.

Гледайте първия епизод на "България търси талант" тази вечер от 21:00 часа по bTV!