Лейди Гага и рапърът Tyler The Creator водят по номинации за новоучредените музикалните награди “О” на MTV, съобщи Асошиейтед прес. И двамата имат по три номинации.

MTV обяви днес не само номинациите, но и категориите за новите си уеб награди за дигитална музика. Сред тях има за най-много фенове, най-гледан танц, най-добър музикален символ.

Лейди Гага и рапърът Tyler The Creator са номинирани за най-новаторски изпълнител и за изпълнител, който трябва да бъде следен в Туитър. Лейди Гага е номинирана също за любим анимиран гиф (вид аватар). Тайлър, който се изявява в хип-хоп групата "ODD FUTURE", е номиниран и за ремикса на песента "Follow Rivers". Сред номинираните са също Кание Уест, Ники Минаж, "Arcade Fire", Джъстин Бийбър. Няколко награди ще получат фенове и дори домашни любимци.

Съществува категория за най-добро изпълнение на животно. Един от номинираните в нея е папагал, който танцува на песента на Уилоу Смит "Whip My Hair".

Други категории са предназначени за новите епицентрове на онлайн музиката, като най-добър независим музикален блог и най-добра серия изпълнения.

Победителите ще се определят с гласуване на феновете в социалните медии и резултатите ще бъдат показвани в реално време. Наградите ще бъдат връчени на 28 април, като церемонията ще бъде излъчена в сайта на MTV, както и за приложенията за мобилни телефони.

Телевизия MTV се надява новите награди да направят за дигиталната музика това, което направиха за видеоклиповете видеомузикалните награди, учредени през 1984 г.