Ученици от Благоевград рекетирали системно свой съученик. Повече от година те отнемали всичките пари, с които детето разполагало. След сигнал от родителите на изнудваното дете рекетьорите са задържани.

Родител на непълнолетен ученик от Средно общообразователно училище с изучаване на чужди езици сигнализирал в полицията, че деветокласници рекетират детето му в продължение на година и половина. До момента със заплахи и физическа саморазправа те му отнели сумата от 1200 лева. Тримата рекетьори са задържани.

В двора на училището приемат екипа на bTV резервирано. Прибират децата в сградата и затварят вратата. При опит да разберем как повече от година училищното ръководство не е разбрало за рекета напрежението ескалира.

От полицията отказват да съобщят имената на задържаните и на жертвата.

Временно управляващият училището твърди, че няма достатъчно данни за престъпление, нямало и жалба. Той каза още, че могат да се предприемат мерки, едва след като се изяснят всички обстоятелства.

Впоследствие обаче учителят призна за родителския сигнал и казва, че въпросният ученик не е на училище от няколко дни. От училището извикаха полиция, за да пазят учениците от медиите.