Трима души са загинали при 25 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. Ранени са 28 души, един от тях е с опасност за живота. В София леките пътни произшествия са били 83, а тежките - четири. Един човек е загинал, трима са ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в цялата страна са мокри, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя Пещера-Батак, Варвара-Гара Костадиново, Юндола-Голямо Белово, Велико Търново, Дряново, Габрово, Шипка, Стоян Кърнаре, Асеновград-Смолян, Горни Окол-Пасарел-Кокаляне, Мездра-Ботевград и Люти брод-Елисейна.

Пътят Девин-Кричим в района на "Цанков камък" е затворен днес поради свличане на земна маса. Същият ще остане така до почистването му. Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона - през прохода Шипка и прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Костенец – Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.

Ремонтни работи се извършват на софийския околовръстен път от километър 0 до километър 19 и при кръстовище за квартал "Филиповци", както и по пътя Нови Искър – Своге между 75-ти и 77-ми километър.