19 души са ранени при 17 пътни произшествия  в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 109 леки и 3 тежки произшествия, ранени са трима души.

Пътищата в по-голямата част от страната са преобладаващо сухи. По високите и усойни места мокри, заснежени и заледени. Същите са почистени и опесъчени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. На автомагистралите настилките са сухи.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки. Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат.

Удължена е забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка от 31 март 2010 година до 31 октомври 2010 година. Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Кюстендил-Дупница.

Поради свличане на земни маси, отнесени мостови съоръжения и ремонти са затворени пътищата Етрополе-Тетевен, между Ямна и Черни вит, Чибаовци-Свидня, Калековец-Стряма, Царски извор-Горски Горен Тръмбеш-Драганово, Варна-Златни пясъци, в участъка спирка „Ген. Заимов”-спирка „Република”, Войводиново-Раковски.