С всеки епизод напрежението в сериала "Стъклен дом” расте. Героите се сблъскват с нови и неочаквани предизвикателства, които ги изправят лице в лице с миналото им и разкриват постепенно скритите им лица.

Две от героините, чиито съдби в сериала се преплитат, са Нели и Елена Атанасова, които меко казано са в доста лоши отношения. В живота обаче актрисите Деси Бакърджиева и Яна Маринова са усмихнати и в добри отношения.

"Нели е доста различна от Деси Бакърджиева и това е доста благодатно за игра, защото можеш д наблюдаваш какво се случва на тази героиня, така че ми помага в някои отношения. Ако бяхме много еднакви щях да се чудя как да изиграя определен момент”, каза Деси Бакърджиева за героинята си.

"Елена Атанасова е особена с това, че тя... Всъщност защо тя оцелява ? Защо тя не бива наказана така, че да е един път завинаги? Защото тя е научила едно много важно правило, че не е важно колко силни удара ще нанесеш, а колко силни удара можеш да получиш и да се изправиш след това отново. На нея й предстои да се опита да избегне нокаут. Ще видим дали обаче като на куче ще й мине отново или просто ще има срив”, разкри Яна Маринова и обясни, че много я изненадва фактът, че хората харесват героинята й. "Хора, аз съм лошата. Вие сещате ли се, че аз съм кофти персонажът. При децата е кошмарно. 13-годишната ми сестра Ивона има приятелка, която иска да бъде същата като Елена Атанасова. Това мен страшно ме стряска, защото много си обичам героинята и си я оправдавам за всичко, за да мога да си я играя обаче да не би да съм я заобичала толкова, че да карам хората да я мислят за симпатяга”, притеснява се актрисата.

Какво би казала Яна Маринова на едно 13-годишно момиче: "Бих казала, че парите са свързани с плащане. Ти си плащаш, ти си плащаш по начин, който не би бил приятен за една млада жена. Има страшно много момичета, които от върховете на измисления елит се озовават в панелката някъде по крайните квартали с многото деца и не знаят как да свържат двата края.”

Деси Бакърджиева пък се изненадва на популярността, която е успала да си натрупа сред почитателите на сериала, въпреки че ролята й е второстепенна. Очевидно ролята на Деси е успяла да впечатли сериозно и 7-годишната й дъщеря, която след като гледала промо клипа за епизода, който ще гледаме тази вечер, я пита какво бебе чака – момче или момиче.

"Аз имам сериозен проблем с моето дете, защото въпреки че едно време се снимахме заедно, към днешно време, заради всичките клюки и интриги, той е страшно наплашен. С бившия ми съпруг мога да кажа, че отгледахме едно прекрасно дете, което е много обичано, но той наистина се стряска от тази известност и аз се старая да го предпазя”, разказа Яна Маринова за 8-годишния си син.