Кои са опасните храни? Консумирането на пресолени и пържени храни е изключително вредно за здравето на човека. За да се радваме на добро здраве трябва да избягваме също трайните колбаси и всички храни, които съдържат консерванти, подсладители и оцветители.

Приемането на мазнини от животински произход също може да бъде фатално за здравето на човек. За да е здрав човек, той трябва да внимава освен с прекалената употреба на сол, а също и с твърде сладките храни.

Какво трябва да ядем?

Съветът на професор Мемерски за това как да се храним здравословно - е да консумираме натурални продукти, които не съдържат консерванти. Плодовете, зеленчуците трябва да станат неотменна част от нашето меню.

Препоръчително е да консумираме предимно готвени ястия и супи. Има и храни, които може да ни предпазят от фатални заболявания. Такива са соята и фасулът.

Проф. Христо Мемерски: "Няма продукт в света, който да намалява повече холестерола от фасула...няма по- добър лек срещу рак на дебелото черво".

Рецепта за дълголетие

Професор Мемерски даде и своята рецепта за здраве и дълголетие за всички. В една кофичка кисело мляко се слагат по една супена лъжица мед, ябълков пектин на прах, чаена лъжица канела и орехи на вкус. Сместа подобрява тонуса на организма и засилва имунната система.