Десетки сигнали за отворени багажи и откраднати вещи на летище София продължават да пристигат в редакционната ни поща, въпреки че проверката на Министерството на транспорта не откри нередности. Днес беше създаден и специален екип, който ще прави изненадващи проверки на служителите на летището.

Откраднати пари, мобилни телефони и парфюми са само част от личните вещи, за които зрителите ни сигнализират.

Любомир Митов живее в Съединените щати, но работата му е свързана с непрестанни пътувания. След повече от 100 полета, преди 4 дни за първи път намира багажа си отворен на нашето летище. Липсват тениски и маратонки. От летището му казват да си търси правата при превозвача - германска компания, с която Любомир Митов лети. Според него обаче, кражбата е станала в България.

От днес на служителите, които обработват багажите ще бъдат правени изненадващи проверки.

"Ще извършват проверки без да се знае кога и къде и ежемесечно ще се изготвят доклади, с които да се контролират отделните звена, да се констатират нарушения или тенденции", увери Веселин Пейков, директор Летище София.

Скандалът с летище София избухна, след като евродепутатът Антония Първанова поиска да бъде отнет лиценза му да обслужва пътници. Новият директор на летището, обеща сигурността на багажа и пътниците да бъде приоритет за служителите.

Така задочният спор между пътниците и летището продължава. Успокоението за клиентите е, че дори след много изразходвани нерви авиокомпанията все пак е длъжна да ви възстанови стойността на липсващото.