Издирваният бивш затворник Владимир Пелов, заподозрян за зрелищния грабеж в центъра на Ботевград и издирван от две седмици от МВР, се свърза с родителите си.
В писмо до майка си Пелов твърди, че е невинен, но го е страх да не бъде натопен и затова се крие.

"Здравей, майче, пращам ти тази бележка, за да знаеш, че съм добре или поне жив. Много ми е мъчно за теб и за Силвия, и децата.  Не съм искал да става всичко това и не съм участвал, но на кого му пука".

Това писмо Тотка Иванова получава преди два дни, докато се качва на автобус от ботевградската автогара.

Преди да се кача там на пейките седяхме и едно момче дойде и каза: "За вас е, госпожо!".

Писмото е подписано от сина й, който полицията издирва повече от 10 дни. Пелов е заподозрян като участник в грабеж на златарски магазин в Ботевград, завършил със стрелба по полицаи и отвличане на автомобили.

"Засега няма да се предам защото ме притеснява да не са подхвърлили нещо по обувките, я косъм, я кръв, я отпечатък и ходи после доказвай, че не си", пише още Пелов.

Според версията, която сглобяват родителите на Владимир, той е бил на работа по време на грабежа. Когато обаче разбира, че е заподозрян и издирван от полицията се скрива.

От МВР засега отказват да коментират разследването, докато Владимир не се предаде. Оттам неколкократно декларираха, че косъм няма да падне от главата му. А майка му се надява написаното в писмото да се окаже вярно.