Минути преди водещите на bTV Новините да съобщят, че 47-годишен мъж от Кентъки е убил петима души заради зле сготвени яйца, на централната улица в Стара Загора отеква вик за помощ. Жена на средна възраст тича по улицата с дете на ръце и търси подкрепа. В къщата зад нея току що 75-годишният бивш военен Коста Генчев е стрелял в сина си Иван и в съпругата си Радка. Галина, снаха на стрелеца, спасява себе си и внучето си миг преди да бъде покосена от оловото на законния "ТТ". Продавачка в съседен магазин звъни на полицията и е единствената, която приема сериозно виковете й.

„Чула е изстрели, видяла, че жената тича с детето и вика за помощ, но никой не й обърнал внимание и извикала полиция...”, разказа жена от квартала.

Причината за стрелбата се оказва спор за някакви инструменти, които Иван си бил донесъл от Италия, където работи. „Проблемът е възникнал заради това, че не си е намерил инструментите”, каза Петко Петков, началник на РПУ Стара Загора

51-годишният Иван умира от стрелбата на баща си. Самият Коста се прострелва в главата и след часове умира. Жива остава Радка, която губи син и съпруг в кървавата баня.

„Беше в емоционален шок, но разказва, че той първо прострелва сина си, тя застава пред него и после себе си в главата. Няма опасност за живота й, защото няма животозастрашаващи наранявания. Все още не е адекватна”, каза Румяна Станчева, анестезиолог в реанимацията.

„Не е имал провинения, даже членуваше в доброволен отряд и е съдействал на органите на реда, когато е имало нужда”, каза началникът на полицията.

Бившият военен правел забележки, когато младежи се събирали зад блока, карал им се и твърдял, че вдигат много шум.  

„Чувала съм го нощно време да стреля, по хора ли, не знам. но не съм очаквала това. А впечатлението от жена му е, че е много грижовен, каза съседка.