Калин Вельов се разделя за известно време с латино музиката, за да запише самостоятелен поп-рок албум, първият сингъл от който е вече факт. Песента се казва "Искам" и е по музика и текст на самия изпълнител. Видеото е дело на режисьора Жоро Тошев и оператора Сашо Моллов. Видеото включва и анимация, за която Вельов обясни, че е дело на бринаски режисьор, който е приятел на Жоро Тошев и е подарил анимацията от негов филм.

Калин Вельов обясни, че въпреки че в момента развива таланта си в нов стил, в никакъв случай не се разделя с латино музиката и в момента движи няколко проекта едновременно. "Аз съм зодиа близнаци с много интереси, така че не мога да се огранича с едно нещо", обясни музикантът.

Едната половина от предстоящия албум е повече поп-рок, докато другата половина е повече денс, jazzy. В албума има 12 парчета, в чиито записи участват 17 музиканти – приятели и колеги на Калин.

Песента "Искам" за момента има много силна ротация по радиото и се харесва, каза Калин Вельов и допълни, че се надява така да бъде и с видеото и останалите песни от албума, който се очаква да излезе през ноември тази година.

Продуцент на албума е Калин Вельов. Той е записал и всички ударни инструменти в албума.