Опасен мост дебне шофьорите на пътя от Бобошево за Благоевград и София. По средата на съоръжението е зейнала огромна дупка. Мостът се руши с всеки изминал ден и всеки момент може да рухне.

В края на миналата година обилните валежи в района повишиха нивото на река Джерман и подкопаха основите на моста. Направеният впоследствие ремонт е само козметичен и скоро след него мостът продължава да се разрушава. Десетки шофьори преминават по съоръжението ежедневно, рискувайки да повредят автомобилите си.  

Мостът свързва Кюстендил и Бобошево с главен път Е-79. Има и обходен маршрут, по който може да се стигне до Благоевград и София, но той удължава значително пътя. Въпреки това някои го предпочитат.

От Областното пътно управление признават, че са забавили наложителния ремонт. Причината е липсата на средства. Има изготвен проект, но се чака финансиране. Засега единственото обезопасяване е поставената ограничителна табела, която задължава шофьорите да карат бавно. Никой обаче не я спазва, защото всеки гледа бързо да остави зад гърба си опасния мост.