Както знаете, при инцидента загина млада жена, а седем души пострадаха. Автобусът, който първо се удари в снегорин, след което падна от мост на околовръстния път на Хасково, се е движел прекалено бързо, не е спазвал ограничителните знаци и на няколко пъти, преди катастрофата е занасял - това разказва един от пътниците, който е бил на предната седалка.

Димитър Сотиров, пострадал: "Автобусът влезе в един завой, занесе веднъж, шофьорът го овладя и след това пак - не спря. Мисля, че не можеше да спре на знака".

От полицията казват, че скоростта на автобуса не е била висока, а несъобразена със зимната обстановка и поледиците по пътя.

Комисар Атанас Ненков, директор ОДП Хасково: "Съобразена с пътните условия скорост може да бъде и 10, и 5, и 20, и 30 километра. Автобусът не е имал възможност да развие висока скорост".

Версията на шофьора за катастрофата не успяхме да чуем, тъй като роднините му отказаха достъп до стаята в ортопедия, където той е настанен. Собственикът на транспортната фирма е категоричен, че шофьорът е опитен, а автобуса - в изправност. Той смята, че причината е в снегорина.

Себахтин Исмаил, президент на Арда Тур: "Срещу автобуса се движи снегопочистваща техника убиец, бих могъл да го нарека, без никакви отличителни знаци, светлини, които трябва да бъдат задължително условие при такива операции. Нито е имал отличителен буркан, който отдалече да се забелязва, че това е някаква техника, нито е имал фарове, от които да може да се разбере габарита на този трактор".

Дали машината отговаря на изискванията, тепърва експертизите ще установят. Предстои проверка и на мантинелата, през която автобусът е минал толкова лесно. Според собственика на транспортната фирма, ограждението е било счупено на няколко места още преди катастрофата.

Днес в Харманли бе погребана 31-годишната жена, която загина при снощната катастрофа. Тя е била фелдшер в хасковската спешна помощ и вчера е пътувала за работа .Петима от ранените все още са в хасковската болница.

Все още в тежко състоянието на младо момиче, което е настанено в хирургията на хасковската болница с множество счупвания на черепа. 22-годишният младеж с двойно гражданство, който вчера бе в критично състояние вече е стабилизиран, но е с изваден бъбрек.
В ортопедия останаха трима от пострадалите в катастрофата, сред които и шофьорът на автобуса. Неговото състояние е най-тежко. Той е с натрошен таз и множество рани по главата.