Името на Василев бе замесено в скандала преди два дни, когато разследваният директор на Трамкар обяви, че е превеждал суми във виртуален офис на съпругата на Василев.

Йордан Василев, чиято съпруга Симона беше посочена като собственик на виртуален офис , в който са превеждани пари от източеното дружество, се появи в Софийска градска прокуратура в 09.00 часа днес. Василев отказа коментар

Близо два часа продължи разпитът на директора на столичната компания "Електротранспорт". Тя е основен поръчител на ремонтните услуги, които извършва източеното дружество "Трамкар".

Василев не обясни как още в първия ден след отстраняването от длъжност на разследвания за източването на "Трамкар" директор Христоско Вретенаров, "Трамкар" получи поръчка от Електротранспорт за трамвайни ремонти на стойност 2,5 милиона лева. Електротранспорт бави тази поръчка от август и работниците в "Трамкар" три месеца не са получавали заплати.

Василев е дал показания в качеството си на свидетел, обвинения засега не са повдигнати. Все още не е ясно дали съпругата му, която е получавала преводите от източеното дружество Трамкар във Виртуален офис, ще бъде разпитвана.