Старите лица в новата партия са известни - независимите депутати Мария Капон, Елеонора Николова и бившият син депутат Илия Петров, който бил длъжник на СДС, но го привлекли новите идеи в новата партия.

Елеонора Николова: "Извън хората в досегашните десни партии, извън хората в ГЕРБ, има най-малко 1 млн. и 300 хиляди негласуващи, голяма част са мои познати и приятели, които търсят свое политическо представителство".

От целите на новата партия - да бъде народна, защото е важен всеки отделен човек и да бъде единна, защото у нас всички каузи и проекти в един момент се разединяват, са въодушевени и младите в българското ЕНП.

Деян Ангелов: "Младите хора не са стимулирани да ходят да гласуват, затворени са към политиката и с основание, защото са разочаровани от нея - мисля, че тези хора, които сме се събрали, ще можем да възбудим техния интерес".

Българското ЕНП няма нищо общо с Европейската народна партия, но като нея ще стои в дясното пространство. На фона на личните разочарования на някои от бъдещите лидери на Единната народна партия от сините и ГЕРБ, още не са ясни бъдещите партньори на новата партия, те ще зависят от националната кауза.

Мария Капон: "Това се случи на европейските избори, тогава работих рамо до рамо с Бойко Борисов за това България да има своите депутати в Европейската народна партия - има ли национална кауза - няма проблем".

Амбициите на новата партия са да няма един лидер, а колеж от няколко лидери.