Вече е доказано, че пернишката съдийка Виолета Личева сяда зад волана на своя джип "Сузуки Самурай" солидно почерпена. Около 17:30 ч. вечерта, миналия четвъртък тя лети по магистралата от Перник за София. Удря човек. Изпада в паника и бяга. (вж. видео)

Зад нея на платното остава 61-годишния Йордан Велев, който работи като пазач в автомивка на самата магистрала. Човекът живее наблизо и отивал пеша на работа. Има шестима свидетели на инцидента. Всички са видели, че тя е прегазила мъжа и си е тръгнала.

Спорен остава въпросът дали първа го блъснала или го е прегазила след като друг автомобил вече е ударил човека. Първа или втора, Личева гази човек и бяга. Свидетели записват номера на колата й полицията я намира няколко часа по-късно. Съдийката дава алкохолна проба, която показва 3,08 промила.

Не се знае колко коли, освен джипът на Личева, са минали през тялото на загиналия мъж, без водачите им да спрат и да опитат да окажат помощ. Лекарка от София е първата, която спира. В този момент вече тялото е неузнаваемо. На мястото на катастрофата все още има следи от кръв цяла седмица след инцидента.

Джипът на съдийката се пази като веществено доказателство в полицията в Перник.