Въпреки забраната да пътуват по трасето, през цялата нощ ТИР-овете се опитваха да продължат по маршрута. Това обаче им костваше часове прекарани в преспите, откъдето тежките камиони така и не успяха да се измъкнат. Днес големите машини станаха причина за нови задръствания. (вж. видео)

Анатоли Георгиев, директор на "Гражданска защита” - Търговище: "Има много закъсали ТИР-ове. Пътят не е непроходим, но има много водачи, които не спазват дисциплината. Спряхме движението още снощи, въпреки всичко, те излизат от стоянките си, отново се опитват да пробият, с неподходящи гуми са".

До обяд проходимо за движение беше само едното платно. Вместо да чистят снега, машините на пътното трябваше да теглят закъсалите. С часове верижната техника на "Гражданска защита” се опитваше да ги измъкне от преспите. Снегът и поледицата прекъснаха няколко далекопровода

Анатоли Георгиев: "На отделни места в Търговищка община няма ток, както и в Омуртаг, но това са дребни аварии, които се отстраняват своевременно. Най-тежко в момента е положението в Антоново, където почти цялата община няма ток".

По информация на Фонд "Републиканска инфраструктура" - по автомагистрала "Хемус" има временни проблеми със закъсали товарни автомобили, но по участъците между Гара Яна и Ябланица, както и Шумен - Варна, движението се осъществява нормално.

Движението по автомагистрала "Хемус" вече е възстановено. Трасето е изчистено. Това съобщи директорът на Фонд "Републиканска инфраструктура" Веселин Георгиев от парламентарната трибуна. Той беше извикан в Народното събрание по молба на председателя на парламента Георги Пирински.