Обилен сняг вали в цялата Габровска област. Снежната покривка на прохода "Шипка" е около един метър, от снощи по него е забранено движението на всички моторни превозни средства. От тази сутрин е затворен и проходът "Хаинбоаз". Разчистват се пътищата към Узана и Боженци в Габровско, но засега дотам не може да се пътува.

Сняг е блокирал през нощта влакове в участъците между Трявна и Кръстец и между Габрово и Царева ливада. Заради паднали клони около 1.30 през нощта е прекъсната контактната мрежа и движението в участъка все още не е възстановено. Блокирани на жп гари са бърз влак от Русе за Димитровград с 50 пътника и нощният бърз влак от Димитровград за Русе с 58 пътника.

В цялата страна пътните настилки са мокри, заледени и заснежени. Сухи са само в районите на Благоевград и Видин, съобщават от фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Пътните служби почистват и опесъчават заснежените пътища. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Проходът на Републиката, Етрополе - Златица, Твърдица - Елена, Върбишки проход, Котел - Омуртаг и пътя Шипково - Рибарица.