Това може да стане скоро, ако министрите на регионалното развитие и земеделието пратят в съда актовете за имотите на царя.

ДСБ започва предизборна подготовка за парламентарните избори след две години отсега и основните му приоритети ще бъдат пращане на управленската коалиция в опозиция и принуждаване на Симеон Сакскобургготски да върне на държавата взетите си имоти. Това можело да стане като бъдат обявени за незаконни актовете за придобита собственост.

Иван Костов: "И трябва само да се дръпне спусъка, спусъкът е да имаме тези актове на областните управители, на министъра на земеделието, за да може да се влезе в съда - абсолютно убедени сме, че съдът ще постанови, че тези имоти са взети незаконно от Симеон Сакскобургготски".

За да стане това, двама министри трябва да се откажат да пазят целостта на управленската коалиция, заяви още Костов.

Иван Костов: "Господина Гагаузов, на който много пъти сме задавали въпроса и министър Кабил - трябва да предприемат съответните действия и да вкарат проблема в съда - и съдът да се произнесе и край, тогава дори юридическото лоби на Сакскобургготски не може да реагира".

Така, след като всички юристи, които лобираха за връщането на царските имоти вече напуснаха НДСВ, обидени на Сакскобургготски, ще бъде оправена една несправедливост - незаконно отнети от държавата имоти, категоричен е лидерът на ДСБ.