Този петък момченцето за пореден път беше транспортирано. В момента е настанено в Университетската детска клиника в София.

Георги е вече на 7 години, но не ходи на училище, защото от месеци е свързан за системата. Тя храни организма му. Георги има едва 30 см тънки черва и тялото му не може да приема чрез тях полезните вещества от храната. Често храненето влошава състоянието му. Отдавна е на строга диета.

"Яде ми се сирене, патладжан, тиквички, кебапчета. Искам да карам кола, искам да играя с децата, искам да се прибера вкъщи", споделя малкият.

Обича приказката за златната ябълка, книжките за оцветяване и колите. Няма търпение да види двумесечната си сестричка, която са оставили в Харманли, защото с майка си не могат да излязат от болницата.

Всяко едно местене влошава резултатите и състоянието му. На ден лекарствата и лечението му са около 200 лева, а най-скъпата пътека е 1000 лева. След изчерпването на тези пари клиниката решава дали да изпише Георги или да му плаща лекарствата за собствена сметка. При всяко изписване самите лекари търсят вариант за настаняване на детето на друго място, благодарни са родителите. Пак за няколко дни.

За да оздравее Георги, е нужна операция. Единият начин е да се удължи червото, другият е трансплантация на черва.

Фондът за лечение на деца в чужбина активно търси възможности за тази операция, но заради рядкото заболяване, още няма клиника, която да е поела ангажимент за това. Когато бъде договорена операцията, фондът ще поеме разходите по нея, каза за bTV директорът му д-р Николай Добрев.